Tilbake til forsiden
 Hjelp   Søk   Medlemsliste   Grupper   Registrer   Profil   Private meldinger   Logg inn Trening i Belgia

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Racing
Les forrige tråd :: Les neste tråd  

Forfatter

Beskjed

MargrétRegistrert: 27.03.2009
Innlegg: 30

InnleggSkrevet: lø. april 04, 2009 18:34    Emne: Trening i Belgia

Svar med sitat


Siden jeg ikke hadde utstilling i dag så reiste jeg til Beringen for å trene hundene litt i racing.

Beringen er den beste og "rikeste" klubben i Belgia, de har flott bane som har også en indrebane som er vanligvis brukt først når vinteren er ferdig.

I dag var den vanlige banen brukt og i Beringen har dem vanlig filla, samme type som på coursing, og en maskin som de fleste racing baner har tror jeg.

Først tok jeg, amerikaneren min, Ira og Stella, en årsgammel super-ivrig tispe. De fikk løpe rettstrekk, som de gjørde bra. Da var den vanlige "LC filla" brukt.
Så var det tid for de som skulle løpe hele baner. (treningene deles opp, først løper de som lærer, de går rettstrekk, halv runde, 3/4 runde, så kommer "proffsene" og de som skal løpe en hel bane).

Jeg har jo en courser, Nox, hun har prøvd racing for en måned siden og løp en hel bane så vi tenkte selvfølgelig å gjøre det igjen, denne gangen skulle vi prøve boksene og se hvordan hun reagerte om hun fikk løpe rett igjennom.
Jo da boksene var ikke et problem (de var jo åpne i begge ender) men det var første gangen hun løpte etter en "maskin" men det gikk bra, helt til maskinen "kastet filla" på slutten i sanden hvor hundene skal hentes.
(jepp maskinen har filla i et bånd, på en stang som den "kaster" på slutten i sanden og maskinen fortsetter en runde)

Da visste Nox ikke helt hvad skjedde og tullet litt rundt og hadde ikke en god slutt på løpet syntes jeg. Men men, vi må lære oss å følge filla, også når maskinen "kaster den" opp over i sanden og fortsetter rundt banen.

(det er litt vanskeligt å "explane" denne maskinen, kanske noen vane kan hjelpe meg her)

Så måtte vi vente, Nox er den eneste som jeg ville prøve en hel bane, resten skulle jeg la prøve halv bane og rettstrekk for 2 andre.

Når det var tid på "korte strekninger" igjen hadde jeg 3 par som skulle ut.

Først ut var Joey (7 år gammel, har LC lisens men har litt problemer med den ene beinet så han konkurrerer ikke). Han har vært bra og han bare ELSKER dette så jeg tenkte han kunne få løpe en halv bane, det er ulikt coursing så jeg bestemte meg for å la han løpe.

Sammen med Joey tok jeg ivrige Stella, vi løp på den ene siden av banen og ble startet og de løp, Joey "lyste opp" når han visste at hann skulle faktist få løpe og Stella gikk rett etter filla og faen hun løper fort, hun var langt foran Joey.
Når "filla ble kastet i sanden" så jeg begge hundene se på filla, og se på maskinen og tenke "hva skal jeg gjøre" og BEGGE løp etter maskinen lol!

Jeg var jo langt ifra og begynte å le, Joey fikk da egentlig løpe en 3/4 av banen siden han bestemte seg for å ta maskinen mens lille frøken Stella hoppet over på indrebanen og fulgte etter maskinen, og jeg vet ikke hvad hun gjørde men hun løp rundt der og søkte litt etter meg, løp litt mer, syntes dette var super koseligt og endelig når jeg kom "i sanden" hvor de skal stoppe (hvor min mann sto og skulle fange hundene..) så kommer Stella endelig.

Jeg sier til mannen min at neste par er ikke så vanskelig, Nox fikk løpe igjen, men bare en halv runde fordi vi skulle dra hjem og Ira skulle løpe med henne.
Jeg vil jo se hvordan de løper med forskjellige hunder (neste gang skal noen få løpe alene).
Jeg fikk løpe litt frem og tilbake, det var en runde med andre hunder og så jeg igjen x 3.
Jeg hentet Ira og Nox, og gikk over halve banen på plass og så var vi igang igjen.
Nox var mye, mye, mye fortere en Ira men begge løp en fin halv bane men igjen når "filla ble kastet i sanden" så stoppet Ira på rett plass, fordi hann var jo litt bak Nox men Nox visste ikke hvad hun skulle gjøre og tullet rundt igjen og hoppet over på indrebanen og hilste på noe folk og sånn.

Mannen min sa at han skjønte ikke dette, hundene vil altid ligge hos han hjemme men når han skal fange dem så er det helt umuligt. NÅ skulle han få slippet neste par og jeg skulle fange.

Ok, jeg har 2 tisper som skulle ta en rettstrekk, jeg sa at de skulle bare ta et lite stykke og peket i en retning og sa: "gå ditt."

Jeg går hvor sanden er og står klar og mannen min går og går og går, lengre og lengre på banen, endelig stopper han, den ene tispe skulle løpe for 2. gang i sitt liv og hun tuller litt og er ikke sikker nok på seg selv så jeg tenkte at dette skulle hun ikke klare.

Så er vi igang igjen, og tispene går rett etter fillemaskinen, den ene løper veldig fint og stopper i sanden og jeg fanger henne mens lille frøken Lucy stoppet RETT FØR "filla ble kastet" og fikk sånn "ohh nei hvad gjør jeg nå, jeg glemte helt tid og sted.." og så skulle hun snu men jeg rakk å kalle henne så hun løp mot meg, men så måtte jeg sette den andre i bånd og da løp Lucy tilbake, og jeg ropte igjen og Lucy stoppet og var veldig forvirra og skjønte ingenting.
Jeg ropte igjen, og da så hun meg og kom løpende og var så glad at se meg der!

Men huff da, dette var vanskeligt, 6 hunder som skulle løpe, nesten alle tuller litt og gir de som venter for sin runde et show!

Men dette er herligt, og veldig gøy og jeg jobber nå for å få lisens på ihvertfall 4 av de 6 jeg hadde idag.
Fikk desverre ingen bilder, det var ikke muligt, håpentlig når noen kan løpe hel bane så kan mannen min stå på ett eller annet sted og ta bilder mens jeg slipper og fanger hundene:)
_________________
Margret & the Maniacs

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

salukibarRegistrert: 04.02.2009
Innlegg: 78
Bosted: Kolbotn

InnleggSkrevet: lø. april 04, 2009 21:51    Emne:

Svar med sitat


Dette her høres ut som om dere hadde det kjempetravelt. Å slippe 6 hunder er ikke lett. Å fange, enda vanskeligere, viser det seg.
Dere får begrense antall deltagende neste gang, ha, ha...

Ønsker dere lykke til med lisenser, selv synes vi det er trivelig med lc.
_________________
Renata
og verdens beste Whisky
www.salukibar.no

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

MargrétRegistrert: 27.03.2009
Innlegg: 30

InnleggSkrevet: sø. april 05, 2009 17:37    Emne:

Svar med sitat


Det er ikke noen LC treninger her. Man kan få trene etter prøver, that's it..
Men når man har racing lisens så har man også LC lisens så strax og jeg får dem i boks så kan jeg melde på noen LC prøver her og der:)
_________________
Margret & the Maniacs

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

salukibarRegistrert: 04.02.2009
Innlegg: 78
Bosted: Kolbotn

InnleggSkrevet: sø. april 05, 2009 17:59    Emne:

Svar med sitat


Vi har selv vært på en lc-prøve i Leek, Nederland og ble kjent med noen hyggelige lc-folk fra Belgia. Ble anbefalt å prøve lc både i Belgia og i Frankrike, så du får si i fra om hvilke prøver som man bare MÅ få med seg, når du kommer så langt. Det er kjempespennende å prøve noe nytt.
Prøven i Nederland var helt annerledes organisasjonsmessig, med speaker på banen og høyt opprop av hundenes navn før start og poeng etter endt løp. Synd at jeg ikke kunne nederlandsk. I stedet fikk jeg være i sekretariatet og følge med det som ble skrevet ned. Så speningen ble ikke mindre enn for de innfødte Smile
_________________
Renata
og verdens beste Whisky
www.salukibar.no

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

LudmillaRegistrert: 28.04.2009
Innlegg: 18
Bosted: oslo

InnleggSkrevet: on. aug. 12, 2009 12:16    Emne:

Svar med sitat


Gleder meg når Azawakhen min for delta i løpene! Cool Lover dere skal både til Frankerike og til Belgium med han og selfølgelig resten av gale gjengen min Laughing
_________________
mvh
Ludmilla, IG'ser Lucca og Nicola og Azawakh Dacar =)

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  


Til toppen!

Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Racing Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

SoftGreen phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005

Søk blant norske bedrifter på io.no