Tilbake til forsiden
 Hjelp   Søk   Medlemsliste   Grupper   Registrer   Profil   Private meldinger   Logg inn Myte: proteiner skader hundens nyrer

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Foring og Snacks
Les forrige tråd :: Les neste tråd  

Forfatter

Beskjed

MoghrebiRegistrert: 05.02.2009
Innlegg: 138
Bosted: Nannestad

InnleggSkrevet: ma. mars 23, 2009 09:22    Emne: Myte: proteiner skader hundens nyrer

Svar med sitat


Det er en gammel myte at proteiner skader hundenes nyrer, og at det derfor er best å gi dem så lite proteiner som mulig.

Her er hva Royal Canin i Sverige har å fortelle om dette:

"Proteiner överanstränger njurarna"

Felaktiga tolkningar av resultat från forskningsstudier på råttor har lett till en missuppfattning kring protein och påverkan på friska njurar hos hunden. Under många år trodde man felaktigt att ett högt proteininnehåll i fodret kunde leda till att njurarna åldrades för tidigt och att njurfunktionen försämrades. Nyare studier utförda i Frankrike sedan 1975 (Paquin och Pibot i samarbete med Veterinärhögskolan i Alfort och Royal Canin , publicerade 1979 och 1986) och i USA (Churchill i samarbete med Hill's, publicerad 1997) har gjort klart att det är en gammal myt. Faktum är att de urinämnen som produceras av proteinkatabolismen elimineras av njuren, och om njuren förlorar sin funktion är det antingen det normala resultatet av åldrande eller av sjukdom. En tidig och drastisk inskränkning av fodrets proteininnehåll försvagar däremot hundens immunförsvar och därmed hela hunden. Sedan 1997 har den vetenskapliga världen varit överens på denna punkt: proteinet i dieten har inga negativa effekter på njurarna.

http://www.royalcanin.se/Hund/Hundencyklopedi/Foder-och-naring/Felaktiga-ideer-om-hur-hunden-ska-ata/
_________________
"...fordi vi fortjener det!" - Azaar, Bahij og Djilál

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

benteRegistrert: 06.02.2009
Innlegg: 30

InnleggSkrevet: fr. mai 01, 2009 19:51    Emne:

Svar med sitat


Min åtte år gamle mellompuddelhann har i den senere tiden gradvis drukket mer vann og selvfølgelig urinert mer. Han har hatt episoder der han faktisk tisser mens han går (ikke dråper, men masse!) og han har også kastet opp "slimete" vann noen ganger. Urinen hans er nesten vannfarget og lukter lite. Vekten hans har gradvis gått opp fra 10,2 kg til 12,0 kg i løpet av de siste to årene.
Han er råfòret, normalt aktiv, spiser og sover normalt men drikker nå en plass mellom en og en og en halv liter vann i døgnet! Shocked
Var hos veterinær i går og fikk sjekket urinen hans. Den inneholdt koli og staffylikokker + mye hudepiteler. Veterinæren konkluderte med nyresvikt i tillegg til urinveisinfeksjon.
Han skal gå på medisin mot UVI 2 ganger daglig i 10 dager. Så langt er alt bra. MEN, veterinæren påstod at han må gå på et tørrfòr med lavt proteininnhold fordi protein skader nyrene. Hadde han vært frisk, ville ikke proteiner skadet nyrene, men siden han er syk i nyrene kan han ikke tåle proteiner.
Jeg vil aller helst råfòre videre, og funderer på om ikke en meny bestående av en større andel bein i forhold til kjøtt + begrensing av indre organer vil kunne fungere?
Noen som har vært borti denne problemstillingen? MÅ jeg gi tørrfòr så hadde det iallefall vært greitt og visst litt mer, slik at jeg kan lete etter det beste alternativet for ham. Leste en plass at det å fòre med det minst skadelige tørrfòret er det samme som å røyke den minst helsefarlige tobakken.......

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

emanatioRegistrert: 08.02.2009
Innlegg: 18
Bosted: Kongsvinger

InnleggSkrevet: fr. mai 01, 2009 23:48    Emne:

Svar med sitat


jeg vet ikke vilken veterinær du bruker og det er i og for seg ikke verken relevant eller interessant, men jeg ville ha kontaktet veterinær Reidun Heiene ved NVH, hun er spesialist på nyresykdom hos hund og er kjempeflink. Det skader ikke å sende henne en mail i alle fall:
reidun.heiene@veths.no

Din hund vil aldri kunne bli frisk av sin nyresykdom, men du kan gjøre livet lettere for nyrene hans med å fore med de mest optimale proteiner som gir minst arbeid for nyrene, og per i dag er det veldig gode alternativer hos flere forprodusenter. Jeg ser ikke problemet med å bytte til ett medisinsk og godt dokumentert forslag bare fordi det ikke er et råfor.

Lykke til med hunden din Smile
_________________
Du skal være mot andre som du vil at andre skal være mot deg selv

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

benteRegistrert: 06.02.2009
Innlegg: 30

InnleggSkrevet: lø. mai 02, 2009 15:55    Emne:

Svar med sitat


Takk for svar!
Mailet til Are Thoresen og fikk beskjed om at jeg skal blande kokte grønnsaker i råfòret for å få ned proteinene. Har fått tid hos ham til å sjekke om det er noe han kan hjelpe med.
Og selvsagt; MÅ han gå på tørrfòr, så må han. Men jeg er i utgangspunktet mest interessert i å kunne forsette med råfòring. Dette fordi at han får store problem med analkjertlene (de må tømmes ca en gang i måneden)og med sin kroniske øyekatarr (det legger seg tjukk gugge i øynene, og det må vaskes bort minimum en gang til dagen) når han går på tørrfòr. Han gikk på tørrfòr de første fire fem årene av sitt liv, og vi kjøpte tørrfòr fra veterinær som skulle være bra for ham (prøvde flere sorter etter veterinærens anbefaling). Etter at vi gikk over til råfòring har jeg ikke trengt å tømme analkjertlene, og øynene vaskes nå bare et par tre ganger i uka.
I tillegg har jeg fire bikkjer og en katt. Alle er råfòret og alle ELSKER maten sin. Hvis Akira må gå på tørrfòr så lager det komplikasjoner i forhold til den matgleden alle dyrene har i dag. Han blir utestengt fra det.
Akira virker forøvrig ikke syk ut i det hele tatt. Eneste vi har merket er økt drikking og økt urinering. I tillegg har han hatt noen episoder der han tisser mens han går og også kastet opp vann. Krysser armer og bein for at dette ikke vil gi ham store problemer.

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

benteRegistrert: 06.02.2009
Innlegg: 30

InnleggSkrevet: fr. juli 31, 2009 13:01    Emne:

Svar med sitat


En liten oppdatering;
Akira har fått akupunktur to ganger hos Thoresen pga nyresvikt. Thoresen kunne ikke love at han fikk start på nyrene igjen, men ville prøve. I tillegg spiser han nå en diett bestående av halvparten kokte moste grønsaker og halvparten rått kjøtt/bein og får daglig dråper av kamilleekstrakt.
Ca tre uker etter første besøk hos Thoresen merket vi forskjell på Akira. Han ble liksom klarere i pels og øyne, fikk mer energi og ble generelt mer som en valp igjen (leken og veldig aktiv). Han begynte imidlertid og lukte som mink? og tisset fremdeles hyppig og drakk mye.
Vi fortsatte standhaftig dietten og kamille-ekstrakten, og etter nytt besøk hos Thoresen og ny akupunktur, ble han enda bedre.
Pr. i dag er han aktiv, leken og glad. Han drikker normalt og tisser normalt uten noe "minklukt". Han har gått ned til normalvekten sin igjen, har myk og skinnende pels og klare øyne. Kort sagt: han har det bra!
Nå skal han til ny kontroll hos Thoresen i august, men jeg er ikke i tvil om at Akira har det mye bedre nå!

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  


Til toppen!

Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Foring og Snacks Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

SoftGreen phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005

Søk blant norske bedrifter på io.no