Tilbake til forsiden
 Hjelp   Søk   Medlemsliste   Grupper   Registrer   Profil   Private meldinger   Logg inn "Stor" italiensk tispe

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Italiensk Mynde
Les forrige tråd :: Les neste tråd  

Forfatter

Beskjed

GunnelinaRegistrert: 20.05.2009
Innlegg: 10
Bosted: Skodje

InnleggSkrevet: ma. juli 06, 2009 15:39    Emne: "Stor" italiensk tispe

Svar med sitat


Slettet
_________________
Et liv med mynder er godt!!


Sist endret av Gunnelina on. juli 15, 2009 08:29, totalt endret 1 gang

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

bardmandRegistrert: 06.02.2009
Innlegg: 36
Bosted: Nordland

InnleggSkrevet: ma. juli 06, 2009 16:53    Emne:

Svar med sitat


Beklager om jeg misforstår, men den eneste grunnen jeg kan se til at hun ikke kan være i slekt med den hunden du allerede har, er om du tenker på valper mellom dem, eller?

Hvis det er en annen grunn, kan du se bort fra det jeg skriver videre. Hvis ikke, synes jeg det er både litt merkelig og synd om du tenker å skaffe en for stor tispe for å bruke i avl. Det er ikke noe galt i å bruke litt store individer i avl dersom de har annet å tilføre rasen, og det er heller ikke noe galt i å produsere hunder med en og annen standardfeil, men å bevisst søke for store individer til avl synes jeg rett og slett er feil. Hvorfor ikke avle whippets, da?
_________________
Bård (whippet og lundehund)

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

GunnelinaRegistrert: 20.05.2009
Innlegg: 10
Bosted: Skodje

InnleggSkrevet: ma. juli 06, 2009 19:07    Emne:

Svar med sitat


Hadde opprinnelig tenkt på det, selv om jeg vet at standaren skal være mindre og det er "feil" med store Italienere. Grunnen til at jeg undersøker saken, er at jeg har fått meget god kritikk og tilbake meldinger på min Italiener. Både på utstilling, og av folk som er interresert i å kjøpe. Dette gjelder folk som vanligvis IKKE liker Italienere. Dette er ikke noe som jeg er fast bestemt på å gjennomføre, men ville sjekke ut om det var mulig. Italieneren som jeg har har fine linjer og det er kun positiv tilbake meldinger på ham. Jeg gjør det ikke for å avle "feil", men rett og slett pga etterspørselen. Det er ikke meningen å tråkke folk på tærne, men syns dette var verdt å undersøke. Det er veldig dumt hvis folk blir provosert av dette, da mange syns at store Italienere er meget vakre. Jeg stikker bare storetåa nedi for å sjekke forholda. Smile
_________________
Et liv med mynder er godt!!

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

MargrétRegistrert: 27.03.2009
Innlegg: 30

InnleggSkrevet: sø. juli 12, 2009 23:57    Emne:

Svar med sitat


Nei, nei, nei dette blir bare feil!

Man avler ikke italienere (eller noen hunder) pga ETTERSPØRSEL!

Man avler fordi man tror man kan få frem BETRE hunder, betre en foreldrene og nærmer FCI standarden og når hunder er langt over 38 cm da blir det feil.

Jeg har selv en stor tispe, 40 cm som jeg har tatt ett kull på, men hun har ting jeg vil gjerne ha men jeg brukte da en korrekt stor hanne på henne. Største hunden i det kullet ble 39 cm og den ble sendt til USA hvor det er helt ok, til neste kull vurderer jeg en hanne som er korrekt i størrelsen, og har hunder bak seg som er korrekt i størrelse. Dette er veldig viktigt!

For mine 2 siste kull har jeg ikke hat noen etterspørsel, men jeg hadde disse kuller fordi jeg mente at jeg kunne få noe fine italienere fra de kullene. Noe jeg kan bruke videre, eller få noe etter de hundene senere.

Etterspørsel etter store italienere... om folk vil litt større hunder da kan dem bare vurdere whippet! Italienere er en LITEN rase, jo da noenganger dukker opp store, men man avler ikke store italienere med vilje det er bare feil, feil for den som gjør det og feil for rasen!
Det er ikke avl med hensyn til rasens beste og ikke noe at anbefale!

Jeg kan love deg at Diesel kommer til at få dårlige dommer pga størrelsen sin.
Størrelse har vært ett stort problem i rasen og vi oppdrettere skal prøve at få den NED, ikke opp.
I Sverige gikk dem så langt at få obligatorisk måling på italienere på alle utstillinger i 2 år tror jeg, det var fordi dommere tenkte ikke så mye på størrelsen og store hunder vann på utstillinger.

Jeg har vist stor italienertispe til championat, hun var (og er) hele 42 cm, så ja jeg er skyldig om at delta i dette. Størrelse er ikke alt, jeg vet det og jeg har lånt hanner i min eie til store tisper men de var fine tisper med gode stamtavler og meningen var at få ned størrelsen, derfor ble mine hanner brukt... selvfølgelig kan man ikke altid få bare små/korrekte hunder, noen blir store, men de skal ikke brukes videre fordi da blir man aldri "kvitt" dette problemet.
Jeg vil ikke bruke noe større en 41 cm, om jeg skulle låne en hanne så søker jeg for en hanne som er korrekt i størrelsen men da må han ha mindre hunder bak seg og tispa min må være korrekt størrelse og ha korrekt store hunder bak seg.

-Jeg sier korrekt store hunder fordi man parrer ikke stor og små og får medium, parrer man stor og små så får man valper i alle størrelser.

Jeg synes det er virkelig synd om du skal begynne at avle store italienere pga etterspørsel, folk skal ikke kjenne denne rasen som store hunder, de skal være små, elegante hunder.

Jeg vet at pappan til Diesel er min egen Elmo, ja han er liten, meningen med at bruke han på Claudia var til at få hunder av korrekt størrelse til at forsette med. De som blir alt for store skal ikke brukes i avl, uansett hvor pene dem er (alt for store i min mening= alt over 41 cm)

Sorry for "brutal honisty" men jeg kan ikke smørre hvad jeg synes om dette med honing..
_________________
Margret & the Maniacs

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

LenaHSDRegistrert: 08.02.2009
Innlegg: 20
Bosted: Litt her og litt der

InnleggSkrevet: ma. juli 13, 2009 13:20    Emne:

Svar med sitat


Jeg kan ikke gjøre annet enn å si meg enig med innlegget til Margrét. Seriøs hundeavl gjøres med rasestandard som utgangspunkt, og målet er hele tiden å forbedre foreldregenerasjonen - parre 2 foreldre som utfyller hverandre, og med håp om å få avkom som er bedre enn sine foreldre. Å avle for å avle har ingenting med rasens beste å gjøre, kun for å tjene penger (for dem som trodde at man faktisk tjener penger på hundeavl...). Rasen sliter nok med å holde størrelsen innenfor de gitte grensene (32 til 38 cm) til at det er forsvarlig å bevisst avle på store individer -fordi de er store! Man avler for rasens beste - og for sin egen del, for å forbedre sitt eget avlsmateriale. Lager du samtidig noen fine italienere som andre kan ha glede av, så er det supert!

Om du ønsker å bli oppdretter, foreslår jeg at du drar rundt på utstillinger - ser på flest mulig individer av rasen, holder kontakt med andre oppdrettere (som har holdt på en stund), spør og graver for å lære deg mest mulig. Når du vet hva du liker og hva du vil ha (ikke bare fordi andre gir deg positiv tilbakemelding, men fordi DU har gjort deg opp den meningen), så vil jeg skaffe meg en tispe av gode linjer - etter rasetypiske foreldre av god størrelse, og når hun er voksen, evaluere om hun er god nok for avl. For folk flest, tar man ikke utgangspunkt i en hannhund og kjøper tispe deretter - man skaffer seg den beste tispen man kan, og bruker henne som utgangspunkt. Finner en god hanne som komplementerer henne best mulig - ikke nødvendigvis den hannhunden du tilfeldigvis har i huset. Ikke alle hunder skal/bør avles på, og rasestandarden er en fin pekepinne på hvordan din hund ligger an i forhold til rasetype.

Jeg skjønner at både mitt og Margréts innlegg kan tolkes som veldig negative, men dette med fornuftig avl er noe vi begge brenner for - så beklager dette! Det er bare frustrerende hvor mye rart som gjøres rund omkring mht avl, så du må ikke ta det ille opp. Vi ønsker bare å fortelle hva som bør - og ikke bør - aksepteres i avl. Det dukker opp så mange ferske italienereiere som vil avle, uten å nødvendigvis ha sett andre individer av rasen enn sin egen hund. Avl krever kunnskaper - både mht utvalg av foreldredyr og også mht selve drektigheten, fødselen og oppveksten til valpene, og det er alt for mange som "kaster seg utti det" uten å bry seg om å skaffe seg nødvendig kunnskap eller backup fra en etablert oppdretter.
_________________
Eid av:
"Esso" - Int Nord Ch NV-08 Biscotti Esclusivo (IG)
"Easy" - SBIS N Ch Dervisch Fiorella des Ombreuses (IG)
"Vita" - Aviendha (IG)
"Chivas" - Arab Bahari's Baytor Abdullah (Saluki)

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse

Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  


Til toppen!

GunnelinaRegistrert: 20.05.2009
Innlegg: 10
Bosted: Skodje

InnleggSkrevet: ti. juli 14, 2009 17:26    Emne:

Svar med sitat


Jeg syns faktisk det bare er bra at dere forteller meg det som det er!! Jeg har jo "bæsjet på leggen" eller dretet på draget som andre sier det. Jeg er som nevnt helt fersk Italiener eier, og er i dette forumet for å lære mest mulig!!
Jeg spør og graver, og er genuint ikke ute etter å ødelegge rasestandaren. Jeg har en tendens til å bli litt ivrig i snippen, og utvikler da tunnel syn og går på i full iver!! Jeg er født nyskjerrig, men gjør heldigvis ikke noe før jeg har undersøkt alle muligheter. Jeg har den største respekten for dere som driver med dette, og det er ikke meningen å være respektløs. Dere gir konstruktiv kritikk, UTEN skitkasting og det er slik det skal være!! Dere viser bare at dere virkelig brenner for dette, og det syns jeg er bra!!

Men det er jo dette livet handler om: Utforske, finne ut av ting og drite på draget!!

Så det er bra at dere setter meg på plass, og sier det slik det er!
Dette er helt nytt for meg, og jeg er veldig kunnskaptørst og ute etter å lære mest mulig.
Jeg komme sikkert til å stille dere MANGE spm, og setter som sagt stor pris på at dere er ærlige. Håper dere vil fortsette å svare konstruktivt på alle mine rare spm og gir meg råd når jeg trenger det.
Det er bra dere holder meg i øret!! Embarassed

Og nei, jeg kommer ikke til å avle på italieneren min. Har god kontakt med oppdretteren der jeg kjøpte italieneren min, og hun har svart meg det samme som dere. Hun er flink og tålmodig med alle mine spm, og sier det som det er.
_________________
Et liv med mynder er godt!!

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

bardmandRegistrert: 06.02.2009
Innlegg: 36
Bosted: Nordland

InnleggSkrevet: on. juli 15, 2009 22:45    Emne:

Svar med sitat


Nå ble jeg i grunnen ganske glad! Flott med folk som er villig til å lytte, det er en utrolig verdifull egenskap - hold på den!
_________________
Bård (whippet og lundehund)

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

MargrétRegistrert: 27.03.2009
Innlegg: 30

InnleggSkrevet: to. juli 16, 2009 22:37    Emne:

Svar med sitat


Jajeg ble også glad! Visste ikke helt hvad jeg skulle forvente meg etter mitt og Lenas innlegg!
Men det er jo bare bra at si hvad man tenker og høre på hvad andre har at si om det og årsakena for det!
Bare spørr så mye du vil, jeg kan love deg at jeg er altid ærlig, noen ganger kommer ting kanske litt feil frem fra meg siden jeg er islandsk og norsk er ikke mitt 1 språk, men konstruktiv kritikk er altid hvad som virker best synes jeg og det er det jeg prøver at få frem når det er noe jeg virkelig brenner for:)
_________________
Margret & the Maniacs

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

LudmillaRegistrert: 28.04.2009
Innlegg: 18
Bosted: oslo

InnleggSkrevet: ma. juli 20, 2009 09:47    Emne:

Svar med sitat


min aplaus til begge parter! Laughing
_________________
mvh
Ludmilla, IG'ser Lucca og Nicola og Azawakh Dacar =)

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Italiensk Mynde Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

SoftGreen phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005

Søk blant norske bedrifter på io.no