Tilbake til forsiden
 Hjelp   Søk   Medlemsliste   Grupper   Registrer   Profil   Private meldinger   Logg inn En mynde med sans for kvalitet...

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Bed Time Stories
Les forrige tråd :: Les neste tråd  

Forfatter

Beskjed

Kjersti JenssenRegistrert: 10.02.2009
Innlegg: 11
Bosted: Tromsø

InnleggSkrevet: on. feb. 11, 2009 00:42    Emne: En mynde med sans for kvalitet...

Svar med sitat


Kjerstijenssen 14 Feb 2008 00:53

Etter oppfordring tenkte jeg å fortelle litt om min opplevelse av å ha fått en ekte mynde i hus... Min lille silkefrøken er en mynde med stor sans for kvalitet og dyre merkevarer! Jeg hadde jo en formening om at mynder er litt jålete, men at det var så bokstavelig som Beeper lever opp til, nei det hadde jeg aldri forestilt meg!!!

I mitt liv som hundeeier har det vært ganske mange valper som har gjort sine inntrykk mht hva en valp er i stand til å finne på av galskap. Og jeg trodde virkelig jeg hadde de kunnskaper og erfaringer som kreves når en valp skal oppdras og læres opp i de regler og retningslinjer et hushold kan kreve. Men Beeper er så avgjort en mynde med sans for de mer eksklusive vaner.

Beeper var ikke mer enn 7 1/2 mnd da hun lærte mamman (Kjersti) at klokka på veggen ikke ga henne tilstrekkelig tidsbegrep. Det var en stille torsdag morgen i vårt lille hushold. Kvelden før hadde vi alle tre (Dina, Beeper og meg selv) gått til ro i vante former, godt tullet inn i dyner og puter i mammas seng. Mamma (fortsatt meg) hadde som vanlig avsluttet kvelden med å legge mobiltelefon og armbåndsur på nattbordet, klar for en ny dag.

Og en ny dag kom. Mamma sto opp, spiste sin frokost og gikk tur med hundene som normalt. Før arbeidet skal begynne, gjelder det å samle sammen de viktigste objekter for en oppdatert hverdag; telefon og klokke. Telefonen lå der jeg forvente, men klokka mi... Nei, den fant jeg ingen sted... Og det må sies at dette er ei klokke jeg setter høyt her i livet!!! Etter et vellykket aksjefond for noen år siden, tok jeg ut mitt meget fornøyelige overskudd og kjøpte meg ei reinspikka og verdifull Omega-klokke! Ei sånn klokke som Cindy Crawford skryter av at hun har... Ja, ei sånn klokke investerte jeg i, og den har jeg elsket høyt og inderlig siden den dag Den nette sum av kr 12 500 betalte jeg for herligheta )) Jeg eeeeelsker den klokka, som du kanskje forstår he he.
Men klokka var ikke å finne den aktuelle formiddagen! Jeg leita ei stund, men tenkte at den lille rotta (Beeper) skulle ikke få meg til å gå helt av skaftet, for klokka befant seg nok bare på et av hennes hemmelige gjemmesteder (ja, Beeper er kjent for å stjele ting og gjemme dem rundt i huset). Så jeg tenkte at den dukker nok snart opp igjen. Klokka er jo av rent stål, så den er nok ikke så interessant å tygge på. Mamma dro på jobb med relativt ubekymret mine.

Klokka dukket ikke opp...

Lørdag morgen i vårt harmoniske hjem.
Mamma våkner av en liten blondine (Beeper) står med sin nese på mammas nese. *gulp' *gulp* "mamma jeg må spyyyyy". Mamma hopper opp av senga, Beeper under armen og ut i løpestrengen i full fart før hele ansiktet ble fylt av gårdagens fangst (Beeper synes lemen er toppen av snadder). På vei ut gulper blondina lett, og godt fornøyd over min hurtige reaksjon, tusler jeg tilbake mot den deilige senga mi. Hm... en mørk flekk viser seg såvidt på gulvet i mørket... Ja, ja, så får vi tørke opp en skvett morgenkvalme. Jeg kjente en hard substans inni papiret, og jeg gikk i lyset for å se hva fangsten besto av...
EN STK OMEGA-KLOKKE TIL DEN NETTE VERDI AV KR 12 500 !!!

F... i hel... tenkte jeg! Lille monsteret hadde spist klokka mi!!! Og nå var hun så frekk å spy opp den jæv... klokka, slik at jeg ikke lenger kunne leve i troen om at klokka ville dukke opp en vakker dag, og at jeg skulle kunne nyte presis tidsangivelse atter igjen. Klokka var jo ikke engang vanntett, og her lå den godt innpakket i magesyre og alskens elendighet... Gjett om jeg var trist da... Den fikk ligge endel timer før jeg klarte å ta oppgaven med å vaske den for vårt siste farvel. Og med en liten tåre i øyekroken forbannet jeg det lille myndehelvetet mitt mens jeg vasket min elskede tidsangiver. Farvel, min kjære følgesvenn gjennom gleder og sorger...

Men min glede var stor da jeg oppdaget at kvalitet er verd pengene!!! Etter to hele døgn i magen på et vakkert liten silkepelset myndevidunder gikk klokka like presist som den gjorde i det øyeblikk jeg ærbødig plasserte den på mitt nattbord Og den dag i dag har vi lykkelige og triste dager, men med ei klokke som hver dag sørger for at vi holder de avtaler vi setter oss

Og jeg som trodde at dobermann var sære hunder... Min verden har fått nye referanser

Kjersti Jenssen

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

evaRegistrert: 05.02.2009
Innlegg: 66
Bosted: oslo

InnleggSkrevet: on. feb. 11, 2009 10:09    Emne:

Svar med sitat


Very Happy, ja man har ikke møtt skikkelige valper før man har en oppfinnsom mynde i hus. Spesielt whippeter kan være en utfordring, og jeg har inntrykk at at silken og whippet er ganske like i gemytt.

Heldigivs var ikke whippeten min Teo så himla keen på det å tygge, spise og ødelegge ting - men de få gangene han fant ut at han trengte noe å tygge på var det også med et visst krav til pris og kvalitet (jeg minnes bordplaten på et kaffebord, og armlenet på en fancy massasjestol vi hadde på jobben). Heldigvis gikk han ikke like drastisk til verks som Beeper...! Wink

Beeper ser kjempefin ut btw. Var innom hjemmesiden deres å så på bildene. Har sett på rasen i flere år, men endte jeg opp med en whippet og en saluki tilslutt.
_________________
EvaKris og gutta
-------------------
stay hungry. stay foolish
www.teoandsethar.wordpress.com

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse

Anne MeretheRegistrert: 05.02.2009
Innlegg: 59

InnleggSkrevet: on. feb. 11, 2009 10:36    Emne:

Svar med sitat


Hei Laughing
Ja, det lønner seg å kjøpe kvalitet !!
Jeg tror vi har samme klokke, men ikke samme rase av hund
Very Happy Mynder er bare herlige som valper, men som du skriver, kan være litt av en utfordring. Men det som er så deilig er at når de plutselig blir voksne, er de helt anderledes !
De blir så rolige og sedate at en tror nesten noe er galt !
Nå venter vi bare på litt bilder her !!
Cool

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post

Kjersti JenssenRegistrert: 10.02.2009
Innlegg: 11
Bosted: Tromsø

InnleggSkrevet: ma. mars 23, 2009 20:27    Emne:

Svar med sitat


Jeg har forsøkt å legge inn bilder her, men fikk det ikke til... Så de som vil se bilder må nesten ta en titt på hjemmesida mi. Der er det bilder av mange flere silkemynder enn bare Beeper...

Beeper er nå snart to år, men hun er enda ikke ferdig med sine raid. Her om dagen makulerte hun en 200-lapp... Den ble plukket opp i biter à 5 mm og helt opp til 2 cm store biter. Hun plukker også ting fra nattbordet den dag i dag. Hun har f.eks. bestemt at en pynteengel i plastelinalignende materiale er hennes leketøy. Den mangler nå hode og en vinge... Hun plukker klesklyper fra tørkestativet, regninger, fjernkontroller, og egentlig alt mellom himmel og jord. Alt makuleres, og alt det hun stjeler kan finnes på ett av hennes to faste gjemmesteder; under spisebordet eller under dyna i senga mi...

Det sies at myndene skal roe seg når de blir voksne, men Beeper blir bare mer og mer tussete med tiden... Jeg tror dere alle lurer meg, og at en mynde blir voksen på samme måte som en dobermann; ALDRI!

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

salukibarRegistrert: 04.02.2009
Innlegg: 78
Bosted: Kolbotn

InnleggSkrevet: ma. mars 23, 2009 22:18    Emne:

Svar med sitat


Å jo da, de blir nok voksne. Det er bare spørsmål om tid.
Salukien Whisky elsket å plukke opp ting som ikke tilhørte ham og selvfølgelig makulere. Jeg også hørte om at etter to år skulle han gi seg, men nei. Tre år måtte vi vente. Nå kan alt verdens interresante ting ligge på bordet og han rører dem ikke. Men, har vi lagt oppi alt rotet på bordet en av lekene hans, da går han og henter.
Av hans aller beste påfunn i oppveksten var å stjele en tusjpenn, gå opp, legge seg med den oppi sengen vår, og tygge den i stykker. Resultatet ble mange hundedynetrekk av sengetøyet vårt, men svære, flotte tusjflekker.

Men som sagt, nå er vi ikke bekymret over at han finner på noe.

Så det er et håp Laughing
_________________
Renata
og verdens beste Whisky
www.salukibar.no

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  


Til toppen!

evaRegistrert: 05.02.2009
Innlegg: 66
Bosted: oslo

InnleggSkrevet: ti. mars 24, 2009 00:31    Emne:

Svar med sitat


salukibar skrev:
Av hans aller beste påfunn i oppveksten var å stjele en tusjpenn, gå opp, legge seg med den oppi sengen vår, og tygge den i stykker. Resultatet ble mange hundedynetrekk av sengetøyet vårt, men svære, flotte tusjflekker.


Very Happy Dette minner meg om første gang jeg skulle på utstilling med whippet Teo. Han var 4-5 mnd og skulle på valpeshow. På den tiden hadde jeg han med meg på jobben. Like før jeg skulle gå fra jobb fredag ettermiddag var jeg ute av kontoret akkurat litt for lenge. Når jeg kom tilbake hadde unge lovende Teo tygget sunn 2 fine penner fulle av blått blekk....

Teo var dekt i store blåe flekker i hele ansiktet, brystet og nedover begge frembenia. Og vi skulle på utstilling kl 0900 dagen etter. Jeg fikk bort nesten alt, men det noen flekker var fortsatt der. Eneste trøsten var at i følge rasestandarden er "alle farger tillatt".
_________________
EvaKris og gutta
-------------------
stay hungry. stay foolish
www.teoandsethar.wordpress.com

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse

salukibarRegistrert: 04.02.2009
Innlegg: 78
Bosted: Kolbotn

InnleggSkrevet: ti. mars 24, 2009 00:34    Emne:

Svar med sitat


Dessverre er "brindle" uønsket i salukiverden
_________________
Renata
og verdens beste Whisky
www.salukibar.no

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

MoghrebiRegistrert: 05.02.2009
Innlegg: 138
Bosted: Nannestad

InnleggSkrevet: ti. mars 24, 2009 06:47    Emne:

Svar med sitat


Skal undres på om det er DET som kalles blåbrindle...? Laughing
_________________
"...fordi vi fortjener det!" - Azaar, Bahij og Djilál

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

Elin LønbergRegistrert: 03.05.2009
Innlegg: 2
Bosted: Kongsvinger

InnleggSkrevet: fr. mai 08, 2009 21:08    Emne:

Svar med sitat


[quote="Kjersti Jenssen"]Jeg har forsøkt å legge inn bilder her, men fikk det ikke til... Så de som vil se bilder må nesten ta en titt på hjemmesida mi. Der er det bilder av mange flere silkemynder enn bare Beeper...

Nå ble jeg så nysgjerrig...Hva er adr til hjemmesiden din? Fant ikke den, jeg Laughing
_________________
Be the change you want to see in the world!!!

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding MSN Messenger-adresse

starcastleRegistrert: 07.02.2009
Innlegg: 7

InnleggSkrevet: lø. mai 09, 2009 11:23    Emne:

Svar med sitat


http://www.123hjemmeside.no/Silkenogdobermann


[quote="Elin Lønberg"]
Kjersti Jenssen skrev:
Jeg har forsøkt å legge inn bilder her, men fikk det ikke til... Så de som vil se bilder må nesten ta en titt på hjemmesida mi. Der er det bilder av mange flere silkemynder enn bare Beeper...

Nå ble jeg så nysgjerrig...Hva er adr til hjemmesiden din? Fant ikke den, jeg Laughing

_________________
Susann Stjernborg
Starcastle Hounds
www.windhound.com

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Bed Time Stories Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

SoftGreen phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005

Søk blant norske bedrifter på io.no