Tilbake til forsiden
 Hjelp   Søk   Medlemsliste   Grupper   Registrer   Profil   Private meldinger   Logg inn Internasjonal prøve i Skåne - en tur utenom det vanlige

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Lure Coursing
Les forrige tråd :: Les neste tråd  

Forfatter

Beskjed

MoghrebiRegistrert: 05.02.2009
Innlegg: 138
Bosted: Nannestad

InnleggSkrevet: ma. april 27, 2009 07:58    Emne: Internasjonal prøve i Skåne - en tur utenom det vanlige

Svar med sitat


Okei, jeg liker å dra på lc-prøver. Jeg synes det er kjempestas! Og spesielt gøy er det å dra til Sverige, hvor det jo er litt flere sloughis med lc-lisens enn i Norge. Her på berget er det jo kun to: mine evig ivrige kanin/ekornjegere Azaar og Bahij. I Sverige er det betydelig flere: ihvertfall 8-10 aktive sloughis med lisens. Så da blir det jo desto morsommere å dra over Kjølen og konkurrere mot Söta Bror, ikke sant?

Påmeldingen til Skåne var, for min del, egentlig ikke planlagt. Det er LANGT til Skåne, og jeg har ikke allverdens med gull og gryn å slenge ut på en sånn langtur. Men Eva skulle dit, og hun spurte så veldig pent om jeg ikke kanskje hadde kjempemasse lyst på en spleisetur til Sverige sånn helt på begynnelsen av sesongen. Og siden det akkurat da lå 50 cm med snø på jordene utenfor huset mitt, var jeg egentlig ikke så allverdens vanskelig å be.

Så jeg meldte på Azaar og Bahij, og så var det bare å bestille overnatting ved prøveplassen, og deretter var det bare å vente til prøvehelgen opprant.

Men helgen før prøven kom uværsskyene: Det var oppstått problemer i Skåne. Alle de som skulle arrangere prøven hadde trukket seg fra oppgaven, og det ble moderklubben, Svenska Vinthundklubben, som måtte trå til og avholde prøven. Ikke var dét så enkelt heller, for det innebar at de måtte gi mandat til sin avdeling i Sør-Sverige å tromme sammen nok frivillige til at det skulle bli mulig å avholde en internasjonal prøve på forsvarlig vis. Og ikke nok med det, men så viste det seg at den opprinnelig tiltenkte prøveplassen ikke hadde tørt nok underlag til å løpe på, så de måtte også finne et annet sted.

Det nye stedet ble et ganske lite, inngjerdet beite rett inntil en trafikkert vei utenfor Tomelilla, nesten fire mil fra der vi skulle bo. Beitet lå nedi en forsenkning i det ellers ganske flate terrenget, og denne suppebolleformede prøveplassen var slettes ikke ideell for raske hunder. På toppen av det hele var det mye stein i grunnen midt utpå området, slik at banen måtte legges rundt sidene av "bollen". Erfarne hunder ville altså lett kunne gjette seg til sånn omtrent i hvilken retning filla ville gå. Når de ser at den nærmer seg en oppoverbakke med et gjerde i enden, så skjønner de at filla sannsynligvis vil skjære av nedover igjen før den når bort til gjerdet.

Men men, det var altså dette som ble prøveplassen, og da må man jo bare gjøre det beste utav det. Dessverre ble det mye strev og forsinkelser for arrangørene, så da jeg og Eva ankom etter 8 timers kjøring sent på fredags ettermiddagen, møkkasure etter å ha kjørt oss grundig vill i det skånske landskapet etter å ha tatt av fra Malmö, viste det seg at den annonserte innsjekkingen ikke kunne avholdes. Vi hadde tidligere kjørt forbi et skilt mot der vi skulle bo, så da var det bare å snu og forsøke å finne veien tilbake dit. Men neida, det viste seg jo å være bortimot umulig i virrvarret av små kryss-og-tvers-veier, så vi var fullstendig motløse og slitne da vi omsider fant vandrerhjemmet hvor vi skulle bo. Og etter å ha sett banen var vi jo ikke akkurat mindre motløse.

Jaja, våre gode venner (hei Tone, Ann-Kristin og Ludmilla!) var allerede på plass og hadde rigget seg til med rødvinskos i solnedgangen utenfor inngangsområdet, og vi kom straks i bedre stemning etter å ha tatt oss noen styrkende dråper av Ann-Kristins langtreisende boks med rødvin (den hadde, i uåpnet stand, vært både i Finland og Sverige, deretter i Norge, og nå altså tilbake i Sverige, hvor den ble behørig åpnet og nydt) var vi ihvertfall litt mer optimistiske. Værmeldinga var upåklagelig for dagen etter, og vi var i godt selskap, så alt i alt var tingenes tilstand på plussiden.

Neste morgen våknet vi opp til FROST på bakken! Bilene var dekket av dogg, og de endeløse jordene rundt vandrerhjemmet var rimhvite. Vi kjørte til prøveplassen, sjekket inn hundene, fant ut at det eneste stedet vi kunne sette opp vårt medbragte utstillingstelt var på andre siden av veien (med god utsikt ned på banen, men med biler passerende støtt og stadig - og slettes ikke alltid like hensynsfullt), men rigget oss likevel til med bilene parket på hver side av teltet. Camp Norge ble faktisk riktig så koselig, selv om enkelte (hei Eva!) hadde glemt å ta med campingstol. Det var strålende sol og temperaturen gikk opp ganske kjapt, og det var visstnok meldt 20+ grader (men mye vind). Nedi "bollen" hvor løpet skulle gå var det derimot betydelig kaldere, noe som førte til at det ganske lange gresset var doggvått og sleipt. Dette skulle føre til et hav av problemer, fant vi snart ut.

Det er jo så, at maskinen som skal trekke lina og filla må være sterk nok til det. Men ei våt line og fille, dratt over vått og forholdsvis langt gress, fører til at farten går ned, spesielt i begynnelsen av løpet når lina er helt dratt ut. Det viste seg snart at whippetene, som gikk først, stadig var raskere enn filla, og i enkelte løp var det flere hunder som krysset lina både to og tre ganger. Dette kan være farlig for hundene, for de kan kutte seg ganske kraftig på lina. Og da én whippet kom i mål med en blødende flenge og måtte bæres av banen, var grensen nådd for mange av whippeteierne. Hele 37 whippets ble trukket fra konkurransen, og stemningen var veldig laber. Men de norske whippetene løp, og det gikk heldigvis bra med dem (det viste seg i ettertid at den skadede whippeten hadde rispet seg opp med en av sine egne klør mens den løp!). De andre rasene som gikk på lørdagen var ikke så raske som whippetene, så dem gikk det bedre for. Og i andre omgang, da bakken heldigvis var blitt tørket noe opp av sola og vinden, gikk det hele ganske radig framover. Det hjalp jo selvfølgelig også at antallet whippetløp ble så redusert i andre runde. Så vi var tilbake på vandrerhjemmet, trøtte, slitne og veldig solbrente, i tide til å spise, dusje, nyte litt mer av Ann-Kristins bereiste rødvin, og deretter var det bare å hive seg i køya og få seg en god (men akk så kort) natts søvn.
_________________
"...fordi vi fortjener det!" - Azaar, Bahij og Djilál

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

MoghrebiRegistrert: 05.02.2009
Innlegg: 138
Bosted: Nannestad

InnleggSkrevet: ma. april 27, 2009 08:45    Emne:

Svar med sitat


Søndagen opprant altfor tidlig, og vi kjempet oss ut av sengen og begynte å laste inn i bilen. Vi hadde bestemt oss for å kjøre hjem direkte etter prøven, så all bagasje måtte stues og surres, og så la vi ivei tilbake til prøveplassen. Denne morgenen var det ingen frost på bakken, ingen dogg på bilrutene, og mye mindre fukt i gresset. Sloughiene skulle gå først denne dagen, og jeg var på forhånd kjempebekymret med tanke på at banen også denne dagen skulle være våt på morgenen. Det gjorde ikke saken bedre at sloughiene var den første store/raske rasen som skulle gå. Heldigvis var det blitt avgjort at en svært erfaren tysker skulle være pilot for sloughiene, nettopp pga risikoen for at en kombinasjon av store, hurtige hunder og våt bane skulle føre til problemer. Tyskeren kjørte filla ekspertmessig, og alle de fire sloughiløpene gikk bra.

Men er det ikke typisk?? Her kommer jeg altså hele veien fra Norge for at mine to sloughis skal få konkurrere med svenske hunder. Og hva skjer? Jo, loddtrekningen for første løpsomgang fører til at Azaar skal løpe mot.... Bahij! Jajamenn! Det var jo forsåvidt ikke noe problem for dem, men jeg skulle jo likt å se dem løpe med hver sin svenske sloughi. Og siden de skulle løpe i 4. løp, og de jo måtte varmes opp først, så fikk jeg heller ikke sett de tre første løpene. Men men - Azaar og Bahij løp kjempebra, og da jeg gikk og sjekket resultatene for første omgang viste det seg at de hadde de høyeste poengsummene (Bahij 82,5 og Azaar 82). Er det mulig?? Da skulle de altså løpe mot hverandre også i andre omgang!

Andre runden skulle vise seg å bli omtrent like kaotisk som første omgang dagen før. Det var ikke mange hunder som kom seg gjennom løpet uten å ha skåret ut i svingene, eller kuttet svingene, eller krysset lina. Det er pussig hvordan man kan gå fra en kjempegod bane når filla trekkes i den ene retningen, men når man snur banen og trekker filla i motsatt retning så blir forholdene helt anderledes. Så å si alle sloughiene hadde problemer i andre omgang, og Azaar og Bahij klarte å miste filla av syne etter 3/4 av løpet. Heldigvis fikk de øye på den igjen, og de fullførte løpet, men det var jo ingen tvil om at de kom til å miste massevis av poeng pga fadesen. Jeg var i nattsvart humør da vi gikk av banen, og fryktet for at enten en eller begge kom til å bli nullet pga dette. Jeg anså ihvertfall sjansen for å være minimal for å få cacil, og det så ganske stygt ut for muligheten for å få ett av de to certene som skulle utdeles. Azaar ville blitt norsk og svensk LC-champion om han hadde klart å ta ett av dem, og jeg var jo bare SÅ optimistisk etter første omgang. Men andre omgang var bare sorgen.

Det ble lenge å vente på at alle rasene skulle bli ferdige, og da vi så hvor dårlig det gikk for mange salukis, begynte jeg og Eva å snakke om å rett og slett bare dra hjem med en gang de norske salukiene var ferdige. Men så gjorde flere av de norske 'lukisene noen kjempefine løp, og da måtte vi jo bli igjen og se premieutdelingen. Jeg overlater til salukifolket å fortelle om sine hunders løp, men jeg kan antyde at ihvertfall én av dem syntes at banen i andre omgang var ganske bedriten. Men men - vi pakket ihvertfall ned bagasjen vår, og jeg og Tone tok en kjapp tur inn til Tomelilla for å kjøpe litt mat og drikke før den søndagsåpne butikken stengte.

Vi var spente på salukiresultatene da det endelig, omsider, ble tid for premieutdelingen. Vi var solbrente og slitne, det begynte å bli både sent og kjølig, og vi hadde 7-8 timers kjøring foran oss. Hundene var trøtte og masete, vi ville hjem, og det varte og det rakk før resultatlistene var ferdig utregnet.

Jeg har ikke sagt noe om premieutdelingene for de rasene hvor vi hadde deltakere dagen før, for jeg vil la eierne selv få fortelle om det. Av samme grunn skal jeg ikke si noe om salukienes resultater. Men det ble da omsider premieutdeling for sloughiene, og da én av de åtte måtte dra før andre omgang fordi eieren skulle på jobb, var det bare sju igjen til å konkurrere om de to certene og cacil'et. Flere av disse var allerede lc-champions og ville derfor ikke få cert, så det var en sjanse for at Azaar og Bahij kunne få cert - altså hvis de ikke ble gitt null poeng i andre omgang pga at de mistet filla. De fant den jo igjen, men gjorde de det raskt nok? Og hvor mange poeng tapte de på det? Det var det jo ingen som visste.

Jeg var for trøtt til å notere meg resultatene, men femteplassen gikk til en svensk hund, og fjerdeplassen m/cert gikk til ..... Bahij!!! Juhuuu! Jeg hoppet opp og gikk fram med Bahij for å motta rosettene hans, og da var det plutselig helt ok å ha ventet så lenge i stedet for å bare dra rett hjem. Tredjeplassen og andreplassen gikk også til svenskene, men ingen av dem fikk cert. Næææææ... det kunne vel ikke være mulig at....? Var det overhodet noen sjanse for.....? Men joda, de ropte opp førsteplass: nummer 102, Ain Zafir Ashraf Azaar!

Noen (Tone?) løp fram og overtok Bahij, og jeg løp og hentet Azaar. Fram til førsteplass, og så hadde jeg plutselig hendene fulle av rosetter. Dommerne gratulerte, bilder ble tatt, folk klappet - og det gikk plutselig opp for meg at Azaar var norsk-svensk lc-champion!! Megajubel!!

Gjett om jeg var glad for at vi ikke kjørte hjem før prøven var over....

Kjøreturen hjem var forferdelig lang og slitsom for to solsvidde og lemstre mennesker og fire segneferdige og søvnrobbede myndegutter, og jeg tror neppe det blir flere turer til Skåne på oss. Men når vi nå først var der, så kan jeg jo ikke si annet enn at jeg er glad for at vi dro... Wink
_________________
"...fordi vi fortjener det!" - Azaar, Bahij og Djilál

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

MoghrebiRegistrert: 05.02.2009
Innlegg: 138
Bosted: Nannestad

InnleggSkrevet: ma. april 27, 2009 09:01    Emne:

Svar med sitat


For ordens skyld:

"Rapporten" jeg nettopp postet, ble skrevet i halvt bevisstløs tilstand nå på mandags morrakvisten, hjemme hos Eva. Jeg måtte bite i det sure eplet og overnatte på sofa'n hennes her i Oslo, for jeg orket rett og slett ikke å legge ivei alene, midt på natten, på den siste biten hjem til Nannestad. Og typisk nok så våknet jeg altså kl 7 på morran. Så da tenkte jeg at jeg liksågodt kunne taste ned en reiserapport fra Skåne, selv om jeg neppe kan påstå å være ved mine fulle fem etter så lite søvn.

Eva sover forøvrig ennå, hundene sover ennå (Bahij snorker!), og jeg har lite lyst til å vekke mine to og si at nå må vi dra. Bilen er kald og trenger tid på å varmes opp, så jeg kan allerede forestille meg hva guttaboys vil synes om å bli slept ut og slengt inn i bilen igjen, etter å ha tilbragt 1550 km i bil i løpet av tre dager. Men hjem må vi, for der venter Djilál og "barnevakten" Chanett (Tones alltid hjelpsomme datter). Og der venter også senga mi, som jeg savner veldig akkurat nå...
_________________
"...fordi vi fortjener det!" - Azaar, Bahij og Djilál

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

MargrétRegistrert: 27.03.2009
Innlegg: 30

InnleggSkrevet: ma. april 27, 2009 13:41    Emne:

Svar med sitat


Gratulerer så mye med championat på Azaar! Da er han vel "Dual champion" ikke sant? (han er utstillings og coursingchampion!).
Og cert på Bajhi hurra!
Eg vil vite hvordan det gikk med Ludmilla sine..
_________________
Margret & the Maniacs

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

Joanna EngvikRegistrert: 04.02.2009
Innlegg: 28
Bosted: Rakkestad

InnleggSkrevet: ma. april 27, 2009 15:13    Emne:

Svar med sitat


Gratulerer Roxan med Cacil og Championatet!!!
Så utrolig gøy!!!
_________________
mvh
Joanna og Min Tera Saluki's

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  


Til toppen!

RandiRegistrert: 08.02.2009
Innlegg: 8
Bosted: Stjørdal

InnleggSkrevet: ma. april 27, 2009 19:04    Emne:

Svar med sitat


Gratulerer så mye med ny Champion til Azaar og CERT til lillegutten også! Dette er virkelig kjempebra!!!
Er veldig spent på de andre resultatene også, så håper resten av gjengen som reiste skynder seg å skrive inn her!!!
_________________
www.123hjemmeside.dk/whippetgutta

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

christinaRegistrert: 08.02.2009
Innlegg: 2

InnleggSkrevet: ma. april 27, 2009 20:34    Emne:

Svar med sitat


super gratulerer!!! dødskult Cool

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding

farytailRegistrert: 19.02.2009
Innlegg: 5

InnleggSkrevet: ma. april 27, 2009 20:48    Emne: Whippet løpene

Svar med sitat


Ja hva skal man si om den greia?
Joey var så "heldig" å starte i første løp.Lykkelig uvitende gikk vi friskt til start. Joey var helt klart til å gjøre sin jobb.
La ut etter filla med all sin kraft , Allerede i første sving tar han igjen filla og kaster seg etter den. Flere ganger under løpet klarer han å gjøre det samme. Til mål kommer en lykkelig -våt og grønn whippet. Heldivis uten skader. Hunden som startet i løp nr 2 var dessverre ikke så heldig, den ble båret blødende ut av banen, grøss og gru. I kjølvannet av disse 3 første parløpene ble det en harnisk stemning rundt banen, og mange valgte å trekke sine hunder. Dette resulterte i at resten av omgang 1 kun besto av solo løp.

Teo den andre norske representanten av rasen whippet var en av de som gikk ett flott solo løp. Om dommerene og deres bedømming skal jeg ikke kommentere annet enn at de tydeligvis ble blidere ettersom solen varmet;-)

Resultatet til slutt ble at Teo ble nr 13 og Joey ble nr 15 ( det skilte kun ,25 poeng mellom de 2)

Ellers var turen kjempe hyggelig som vanlig.

Gratulerer til Azaar med nå dobbel LC champion i tillegg til dobbel utstillings CH. Gratulerer også til Bahji med sitt første start på lc banen.

Håper "noen" (Hei Eva hihih) vil kommentere salukienes mening om banen Laughing

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post

MoghrebiRegistrert: 05.02.2009
Innlegg: 138
Bosted: Nannestad

InnleggSkrevet: ma. april 27, 2009 22:26    Emne:

Svar med sitat


Noe av det morsomste er faktisk at jeg overhodet ikke husker at jeg skrev om prøven nå i morges. Jeg var så trøtt at jeg skrev i nærmest bevisstløs tilstand, tror jeg nesten. Det var først da noen nevnte innleggene på telefon at jeg gikk inn her og så hva jeg hadde skrevet. Jeg husker fremdeles ikke å ha skrevet noe. Very Happy

Det kommer ALDRI mer til å skje at jeg kjører hjem direkte etter en utenlandsk prøve... Confused
_________________
"...fordi vi fortjener det!" - Azaar, Bahij og Djilál

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

evaRegistrert: 05.02.2009
Innlegg: 66
Bosted: oslo

InnleggSkrevet: ma. april 27, 2009 23:21    Emne: Re: Whippet løpene

Svar med sitat


farytail skrev:
Håper "noen" (Hei Eva hihih) vil kommentere salukienes mening om banen Laughing


Very Happy Very Happy Kan jeg gjerne gjøre!

Lille flinke Sose-Sethar gjorde en kjempefin første omgang. Han hadde en overraskende god poengsum og jeg var såå glad. Så kom andre omgang og Sethar ble tatt ut av bur og bil i god tid før han skulle starte. I veldig god tid før start. Saken var nemlig den at Sethar ikke hadde vært på do før 2. omgang begynte og jeg var klar over at det var stor sannsynlighet for at han trengte et lite do-besøk. Men - ingenting skjedde så da var han vel klar til å starte.

Starten gikk kjempefint og Sethar fløy over banen. Dette lovte godt ettersom banen var svingete og hundene i løpene før hadde jukset eller mistet filla. Hurra! Dette går jo strålende! tenker jeg mens jeg knipser bilder av lukisen min.

Men så begynner han å miste fart. Og det går saktere og saktere....Jeg fikk bange anelser og begynte å kjenne igjen "kroppsspråket" hans. Og der - halveis i banen, blir det full stopp. Den andre hunden suser forbi, og Sethar må bæsje... Ånei, tenkte jeg. Er det mulig?! Så fint som han sprang (utfra Sethar-standard) og så stopper han fordi han må på do??

Jaja, jeg måtte jo bare le (og det måtte alle andre også). Der satt han. Midt på banen og gjorde sitt fornødne. Og det varte og rakk. Han hadde det overhodet ikke travelt. Når han endelig var ferdig løftet han halen høyt, så etter filla som forlengst var kommet i mål. Starteren løftet filla i været og i det øyeblikket Sethar fikk øye på den kastet han seg fremover og løp som en vind i mål.

Etterpå brukte prøveleder lang tid på å lokalisere hvor Sethar hadde hatt "pause", fordi de trodde vel at det var snakk om store mengder ettersom han hadde brukt så lang tid. Det de ikke visste var jo at Sethar blir råfôret og det som kommer ut er som regel tørt og kompakt. Som jord nesten. Så de fant ingenting. Og de lette lenge Very Happy Very Happy

På tross av dette så ble han faktisk plassert. Han ble nr 37 av 41! Riktignok bare med 41,75 poeng. Men - selv om han bokstavelig talt dreit i andre omgang, så gjorde han alikevel en bedre jobb enn 4 andre salukis som stilte til start Laughing

Edit: Iggisene til Ludmilla stilte også til start, og Nicco løp et vannvittig bra løp i første omgang. Poengene lå ganske mye høyere enn hos whipsene. I andre omgang sprang han dessverre i et hull/grop noe som gjorde at han mistet det gode drivet han hadde. Men han endte likevel opp på en flott tredjeplass og hadde vel også den høyeste poengsummen blandt alle de norske myndene som stilte til start. Smile
_________________
EvaKris og gutta
-------------------
stay hungry. stay foolish
www.teoandsethar.wordpress.com

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse

MadamimRegistrert: 06.02.2009
Innlegg: 19
Bosted: Drammen.

InnleggSkrevet: to. april 30, 2009 21:37    Emne:

Svar med sitat


Masse gratulasjoner med championat på Azaar! Og selvsagt med cert på lille Bajhi, kjempe gøy!! Very Happy
_________________
Nina og verdens beste saluki jenter Fanta og Tara og lille Tinka Dachs!

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse

Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Lure Coursing Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

SoftGreen phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005

Søk blant norske bedrifter på io.no