Tilbake til forsiden
 Hjelp   Søk   Medlemsliste   Grupper   Registrer   Profil   Private meldinger   Logg inn Hyppig innvollsorm - hva gjør jeg?

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Helse og Genetikk
Les forrige tråd :: Les neste tråd  

Forfatter

Beskjed

MoghrebiRegistrert: 05.02.2009
Innlegg: 138
Bosted: Nannestad

InnleggSkrevet: on. feb. 25, 2009 20:43    Emne: Hyppig innvollsorm - hva gjør jeg?

Svar med sitat


Milde himmel! Lille Djilál, som nå er 7 måneder gammel, har fått innvollsorm for tredje gang. Han har fått to behandlinger med Panacur, men han går og eter kaninbæsj og jeg tror han får i seg egg derfra. Tidligere åt han også mus, men det er han tydeligvis ferdig med nå.

Jeg ser små "spaghetti-aktige" ormer i avføringens hans, og nå er de tilbake igjen, bare etpar uker etter forrige ormebehandling. Han har ingen symptomer av typen hosting, brekninger eller noe annet, men ormene er lett å se i bæsjen hans. Jeg tror også det er egg der, og de er ovale. Jeg aner ikke hva slags orm det er, men de er cirka 2 cm lange og hvite.

Jeg skjønner at de rømte kaninene mine bør bort nå, men naboene har også rømte kaniner, så lille Dji kan fint finne de attraktive kanin-etterlatenskapene hos dem også.

Jeg kommer til å gi Drontal denne gangen, for å variere hva jeg bruker mot eklingene. Drontal har tre virkestoffer, mens Panacur har ett virkestoff.

Men - hvor ofte kan man gi ormekur? I Djilál sitt tilfelle virker det som om månedlig behandling er nødvendig! Og jeg mistenker at også Azaar og Bahij også er utsatt for smitte. Azaar spiser også gjerne kaninbæsj, og jeg ser at Bahij driver og aker seg på rumpa. Og alle tre fikk Panacur for etpar uker siden... Shocked
_________________
"...fordi vi fortjener det!" - Azaar, Bahij og Djilál

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

MoghrebiRegistrert: 05.02.2009
Innlegg: 138
Bosted: Nannestad

InnleggSkrevet: ti. mars 03, 2009 14:48    Emne:

Svar med sitat


Jeg tror jeg har funnet ut av ormeproblemet nå. Guttaboys fikk en kur med Banminth for etpar dager siden, men i dag fant jeg nok en gang kravlende orm i avføringen til Djilál. Så jeg ringte til produsenten av Banminth, og der fikk jeg vite at Djilál mest sannsynligvis ikke hadde spolorm, men derimot bendelorm. Banminth virker ikke på annet enn spolorm.

Jeg fortalte at han allerede har fått to omganger med Panacur, som også tar bendelorm, men damen fortalte da at hunder kan bli reinfisert av orm bare få dager etter en ormekur, fordi kurene ikke har noen forebyggende virkning. Dette visste jeg forsåvidt, men jeg er likevel forbauset over at Djilál har klart å få bendelorm på nytt etter to fulle Panacur-kurer.

Bendelorm smittes nemlig hovedsaklig ved at hunder (og katter) spiser mus, småfugler eller lignende. Og Djilál åt riktignok mus med stor appetitt da han var liten, men han har ikke spist noen (såvidt jeg vet) på mange måneder nå. Bendelorm smitter vissnok ikke slik spolorm gjør, ved at hunder spiser avføring med egg i.

Men jeg har likevel en sniiikende mistanke om at rykende fersk kaninbæsj kan ha levende bendelormegg i seg. For Djilál anser tydeligvis kaninbæsj for å være en delikatesse helt på høyde med russisk kaviar, så de små, svarte lortekulene glir ned på høykant når han kommer over dem... Shocked
_________________
"...fordi vi fortjener det!" - Azaar, Bahij og Djilál

Til toppen!

Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren

Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Helse og Genetikk Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

SoftGreen phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005

Søk blant norske bedrifter på io.no